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Bouneschlupp mat gereechertem Tofu

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Dat brauch Dir

500 g gréng Bounen
300 g Gromperen (geschielt)
2 Staangen Zellerie
1 Muert
1 Zwiwwel
100 g gereecherten Tofu
1 Iessläffel Ueleg
1 Handvoll frësche Péiterséileg
2 Téiläffel Bounekraitchen
1 Lorberblat
1 l Britt
1 Iessläffel Sojaram
Salz a Peffer

Esou maach Dir et

D’Geméis botzen. D’Boune jee no Gréisst an zwee oder dräi schneiden. Se sollen duerno gutt op en Iessläffel passen. Och d’Gromperen, den Zellerie an d’Muert a kleng Wierfelen schneiden. Den Ueleg an engem groussen Dëppen ophëtzen. Den Tofu a Sträife schneiden a schaarf ubroden. En dann aus dem Dëppen eraus huelen an op d’Säit setzen. D’Zwiwwel mam Zellerie an der Muert am nämmlechten Dëppen ubroden. D’Bounekraitchen an d’Bounen derbäi ginn a kuerz erhëtzen. Mat der Britt läschen an d’Gromperen an d’Lorberblat derbäi ginn. Kache loosse bis datt d’Geméis mëll ass. Mat frëschem Péiterséileg, Salz a Peffer ofschmaachen. Virum Zerwéieren d’Lorberblat nees eraus huelen, e Läffel Sojaram derbäi ginn a mam Tofu garnéieren.

Zesummegestallt vum: Cheryl Cadamuro // Fotoen: Privat-Archiv Sven Muhlen

Sven Mühlen aka „de grénge Léiw“

Im April 2014 hat Sven seine Ernährung komplett umgestellt, tierische Produkte wollte er nicht mehr auf seinem Teller haben. Trotz vieler Unsicherheiten hat er sich an die vegane Ernährung herangetastet. Mittlerweile, so sagt er, fühle es sich an, als habe er nie anders gelebt. Für die, die es ihm nachmachen wollen, bietet er auf seinem Blog Rezepte an, die den Umstieg auf die tierproduktfreie Kost erleichtern: www.degrengeleiw.com

Philippe Reuter